top of page
Search
  • Moda webmaster

Moda mukana vaatevallankumous-kampanjassa


Kesän vasta tehdessä tuloaan Suomeen, valmistetaan tuotantolaitoksillamme jo kovaa vauhtia syksyn upeaa STI-mallistoa. Valtaosa mallistostamme tuotetaan tutuilla tehtaillamme, joiden kanssa olemme tehneet hyvää yhteistyötä jopa 25 vuotta.

Useimmat tehtaat ovat pieniä tuotantoyksiköitä ja olemme itse vierailleet monilla niistä. Viime viikolla tapasimme työntekijöitä Sowa Garmentin ompelimolla lähellä Shanghaita. Sowalla työskentelee noin 100 henkilöä, jotka ovat pääosin kotoisin tehtaan ympäristöstä Suzhoun alueelta. Alueella toimii useita vastaavia tuotantolaitoksia, jotka hankkivat kankaansa ja tarvikkeensa lähimarkkinoilta. Tehdassali on valoisa, työkoneet ajanmukaiset ja työpisteet hyvässä järjestyksessä. Työtahti on ripeä ja modernit ompelukoneet tikkaavat vauhdilla vaatteiden osia yhteen. Keskellä päivää työnteko keskeytyy ja tehtaan väki kokoontuu yhteiselle lounaalle. Nyt tehtaalla on työn alla STI malliston kukkatunikoita, jotka tulevat myyntiin kesän lopulla. Meille nämä henkilökohtaiset käynnit ovat tärkeitä, mutta kaikilla tuotantolaitoksilla emme ole vierailleet. Kaikki käyttämämme tuotantolaitokset ovat allekirjoittaneet meidän oman eettisen ohjeistuksen, joka perustuu YK:n alaisen työjärjestön ILO:n määritelmiin vastuullisesta tuotannosta. Olemme mukana myös kansainvälisessä amfori vastuullisuusohjelmassa. Kaikki käyttämämme tuotantolaitokset eivät ole vielä mukana amfori ohjelmassa, emmekä pysty aukottomasti valvomaan vastuullista tuottamista kaikilla käyttämillämme tuotantolaitoksilla, mutta olemme voimakkaasti sitoutuneet vastuullisen tuotannon lisäämiseen kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla. #whomademyclothes tempaus on osa Vaatevallankumous-kampanjaa, jonka tavoitteena on yhdessä tehdä vaateteollisuudesta vastuullisempaa. Lue tästä lisää kampanjasta.

Texmodan tuotejohtaja Jaana Kekkonen vieraili Sowalla 18.4.2018 ja on itse ottanut tässä jutussa näkyvät valokuvat. Sowan tehdas sijaitsee Suzhoussa osoitteessa 1088 Yucai Road Beishe, Fenhu Town.


344 views0 comments
bottom of page